В Одесі знову судитимуть вбивцю Сергія Лащенка

Нагадаємо, вбивство відомого одеського спортсмена, майстра спорту з кікбоксингу і тайського боксу сталося ще у 2015-му році. Цього разу справа стосується вимагання вигаданих боргів та поширення злочинного впливу . Про це повідомили у пресслужбі  Одеської обласної прокуратури. 

Слідством встановлено, що чоловік, будучи обвинуваченим та, у подальшому засудженим за вбивство відомого українського боксера, підтримуючи «злодійські традиції», отримав неформальний статус «бродяги». Він організовував вимагання грошей з жителів Одеси під вигаданими приводами неіснуючих боргових зобов’язань, з метою подальшого наповнення так званого «злодійського общака».

В Одесі на лаву підсудних відправили вбивцю боксера Лещенка

Так, наприкінці липня минулого року, використовуючи свій вплив, зловмисник у слідчому ізоляторі та спільники, які перебували на волі, вимагали у місцевого жителя повернення 1000 доларів США неіснуючого боргу. Під час зустрічі з потерпілим вимагачі застосували фізичне насильство та заштовхали його до салону автомобіля, де продовжили здійснювати психологічний тиск.

Побоюючись за своє життя, чоловік був змушений погодитись на неправомірні вимоги та передав 3000 гривень, які мав при собі.

За клопотанням прокурора «суб’єкт злочинного впливу» перебуває під вартою. Обвинувальний акт стосовно 3-х спільників фігуранта перебуває на розгляді у суді.