В Одеській області освітянам незаконно нарахували зарплати на майже мільйон

У відділі освіти однієї з сільських рад на Одещині аудитори провели перевірку та виявили ряд фінансових порушень на суму шести мільйонів гривень. Ці порушення включають неправомірне нарахування зарплати працівникам освіти та завищення вартості ремонтних робіт та інших послуг.

На початку минулого року аудитори Одещини виявили фінансові недоліки у відділі освіти, культури, молоді та спорту Вигодянської сільської ради на суму понад 6 млн гривень, із яких більшість становлять збитки на суму понад 1,5 млн гривень.

Найбільш значна частина порушень стосується неправомірного нарахування та виплати зарплати працівникам освітніх закладів.

Під час перевірки виконання договорів підряду було виявлено, що п’ять підрядних організацій завищили обсяги та вартість виконаних робіт (зокрема, капітальний ремонт покриття шкільного подвір’я, спортивного залу, туалетів, пожежної водойми та поточний ремонт споруд цивільного захисту) на загальну суму понад 200 тисяч гривень.

Додатково, без належних договірних відносин, на розрахунковий рахунок Управління були отримані кошти на суму 124 тисяч гривень за оренду нерухомого майна (приміщень сільських клубів), яке не було включене до балансу Управління та повинно було бути передане до місцевого бюджету.

Ревізори вислали попередження Управлінню про неналежне виконання бюджетного законодавства та призупинили операції з бюджетними коштами. Матеріали перевірки були передані до поліції.

Джерело