Ракетна небезпека з моря залишається після знищення російського корабля – Гуменюк

Всупереч знищенню ще одного російського корабля Силами оборони — загроза ракетних нападів з моря залишається актуальною. ЗС РФ розвивають свою логістику та інфраструктуру в Криму, переміщуючи майно між Новоросійськом і Севастополем.

Про це стверджує керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, передав її слова кореспондент “Інформеру”.

«Штормить» їх (російських військових – ред.) сильно і буде далі «штормити», затискати, і життя нормального вже не буде. Вони це вже усвідомили. Вони все ж таки в Чорному морі є, хоча і затиснуті у південно-східній частині, але все ж таки вони там перебувають і сьогодні ще раз нагадали про те, що і «Калібри» в них є, і випустити вони їх можуть по територіях України. Це означає, що ракетна небезпека з моря нікуди не поділася, вона залишається», — сказала Гуменюк.

Проте у росіян є труднощі з використанням цього потенціалу. З усім тим, вони продовжують демонструвати активність, що свідчить про намагання встановити та розвинути логістичну базу для розгортання ракетних систем в Севастополі та перевезення майна між Новоросійськом і Севастополем.

Гуменюк зауважила, що фрегат-ракетоносій “Адмірал Макаров” продовжує бути в операційній готовності та може здійснювати удари.

На її думку, не тільки масовані ракетні атаки представляють загрозу, але і окремі цілі, на які можуть бути спрямовані ракетні удари.