Одеські депутати провалили перейменування понад 100 вулиць та провулків

На сесії Одеської міської ради 21 лютого депутати не схвалили перейменування понад 100 вулиць та інших об’єктів, які потрапили під закон про деколонізацію.

Про це стало відомо з трансляції сесії, передав кореспондент “Інформеру”.

Представлено було перейменування вулиць на честь військових, які стали “Героями України”, а також площ і вулиць, включаючи Льва Толстого.

Фінальний список не був опублікований на сайті міськради.

У попередньому проєкті вказані були 83 топоніми, зокрема перейменування вулиці Генерала Бочарова на честь Героя України Владислава Бувалкіна.

Депутати не прийняли рішення щодо пропозиції виключити з переліку перейменування на честь загиблих військових через протистояння рідних та побратимів, які виступають проти зміни назв.

Після голосування за основу, де “за” проголосували 32 депутати з 44, — пропозицію розгляду не підтримали.

Депутатка Анастасія Большедворова пропонувала повернутись до пункту та переголосувати, виключивши зі списку спірні вулиці, проте цю ідею також не підтримали: “за” проголосував 31 депутат.

Згідно з законом, депутати мали перейменувати вулиці до 27 січня, після чого це право переходить до міського голови, а потім до голови ОВА. Міський голова Геннадій Труханов закликав самостійно перейменувати вулиці, якщо сесія не приймає рішення.