В Одесі двом чоловікам оголосили про підозри через зберігання й розповсюдження дитячої порнографії

У Одесі двом чоловікам оголосили про підозри у зберіганні та поширенні дитячої порнографії після того, як у їхніх ноутбуках було виявлено понад 450 тисяч фото- і відеофайлів такого змісту.

Кіберполіцейські встановили, що обидва чоловіки завантажували контент з дитячою порнографією з інтернету, а один з них також розповсюджував його на вебсайтах з аналогічним вмістом для інших користувачів.

Після проведення санкціонованих обшуків у їхніх помешканнях була вилучена комп’ютерна техніка, на якій знаходилося приблизно 400 тисяч фото і 50 тисяч відео, забороненого характеру, що було підтверджено експертами.

Одному з чоловіків було оголошено підозру за частиною 3 статті 301-1 Кримінального кодексу України, за що йому загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю протягом трьох років. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 тисяч гривень.

Другому чоловікові оголосили підозру за частиною 1 статті 301-1 Кримінального кодексу України, за що йому загрожує пробаційний нагляд на строк до п’яти років, обмеження волі на той же строк або ув’язнення на строк від двох до шести років. Питання щодо обрання йому запобіжного заходу наразі знаходиться на розгляді.

Джерело