Крим перебуває під вогневим контролем Сил оборони України — ОК “Південь”

Крим знаходиться під вогневим контролем Сил оборони України, заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу FREEДОМ 4 червня.

Як передав слова Плетенчука кореспондент “Інформеру”, нині не виникає потреби розв’язувати питання використання західного озброєння, оскільки Крим є міжнародно визнаною територією України, а для удару по порту “Кавказ” використовувалося українське озброєння.

Що стосується Криму — це все наша територія. Тут ні в кого не виникає жодних питань щодо застосування. Й з огляду на радіус, який покривається після удару по порту “Кавказ”, відповідно, у всіх є розуміння, що Крим фактично весь перебуває під вогневим контролем. І в принципі, до цього було досить багато цікавих кейсів, які ми ніяк не озвучували за фактом. Проте, та ж сама поромна переправа в Керчі теж свідчить уже багато про що”, — сказав спікер.

Плетенчук наголосив, що російські окупанти зробили відповідні висновки і почали виводити свої кораблі з Криму.

Для цього треба було втратити найновіший малий ракетний корабель зі складу флоту, щоб, нарешті, на це зважитися“, — додав він.