16-річна одеська яхтсменка увійшла в топ-5 на молодіжному чемпіонаті Європи

Одеська яхтсменка Аліна ШАПОВАЛОВА посіла 5-е місце на молодіжному чемпіонаті Європи з вітрильного спорту (U-21), який проходив в іспанській Польєнсі.

16-річна Аліна ШАПОВАЛОВА (КДЮСШ №13, тренери – Дамір НАКРСТ, Анатолій ШАПОВАЛОВ, Олексій КАПЛУНОВ), для якої цей був перший чемпіонат Європи в цій віковій категорії, за підсумками 10-ти гонок в класі «ILCA 6» набрала 123 бали. В цьому класі виступали 63 спортсменки із 28-ми країн.

Euro U21 06

Цього року Аліна ШАПОВАЛОВА виступала на ліцензійних чемпіонатах світу і Європи, а також на чемпіонаті світу серед юніорів, де стала 4-ю. В попередні роки вона двічі ставала чемпіонкою світу: в 2022-му – в класі «ILCA 4» (U-16), в 2023-му – в класі «ILCA 6» (U-17).

Euro U21 08

Аліна ШАПОВАЛОВА:

– Своїм результатом я задоволена. Флот був доволі сильний, тому таблиця змінювалася кожного дня. Щодо погодних умови, то вони були дуже цікавими, оскільки прогноз погоди майже не здійснювався: вітер часто приходив непрогнозовано, тому план на гонки майже завжди змінювався вже в самій гонці. Переважно вітер був слабо-середній вітер.

Головне було тримати стабільність, бо в такі погодні умови це було критично важливо. Яскравим прикладом цієї тези стала остання гонка, яка доволі сильно змінила підсумки змагань.

Джерело