Біля Кринок на Херсонщині росіяни щодня втрачають до 40 військових — Гуменюк

Біля Кринок щоденно втрачають від 30 до 40 російських бойовиків у результаті нападів, які вже назвали «м’ясними» штурмами.

Таку інформацію надала Наталія Гуменюк, керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь», під час телемарафону, передав її слова кореспондент «Інформеру».

«Вони продовжують штурмові дії, і за минулу добу ми нарахували щонайменше три таких штурми. Вони намагалися знов діяти в «мʼясний» спосіб, як вже жартують наші бійці, тому що бронетехніка в них, як і раніше, під забороною. На цьому напрямку вони діють суто піхотними штурмами, збираючи групи до 10-15 осіб, з різних напрямків намагаються наближатися до наших позицій. Нам вдається їх відбивати. Втрати ворога щодобово складають саме на цьому напрямку, біля Кринок, від 30 до 40 окупантів. І це і безповоротні, і санітарні втрати», – сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що через це у ворога виникають проблеми з формуванням нових підрозділів для подальших нападів.

«У них дуже великий дисбаланс внутрішній, морально-психологічний і їм доводиться проводити постійні ротації, заміняючи ті підрозділи, які будуть здійснювати наступні штурми, для того, щоб підключати необізнаних у загальній ситуації. З нашого боку позиції утримуються і продовжується робота над розширенням плацдарму», – сказала Гуменюк.

Гуменюк підкреслила, що головним завданням зараз є відступ ворожих позицій на значну відстань, щоб забезпечити безпеку мешканцям правого берега Дніпра.

«Нам вдається нищити до 150 окупантів за добу. Це результати буквально минулої доби. Також нам вдається вибивати їх потенціал гарматний, 8-10 гармат за добу вдається знищити, 4-6 мінометів і до 30 одиниць автобронетанкової техніки», – розповіла Гуменюк..

Вона зазначила, що ворог очікує покращення погодних умов, щоб використовувати бронетехніку, а також планує продовжити напади у різних напрямках, включаючи ракетні атаки.