“Оdesa Сlasics” вперше внесено до європейських фестивальних гідів

П’ятий фестиваль класичної музики відбудеться з 1 по 9 червня і познайомить слухачів з найвідомішими музикантами сучасної класичної сцени.

Кореспондентка Depo.Одеса розбиралася, чому цього року фестиваль вперше внесено до європейських фестивальних гідів, а організатори чекають на приїзд туристів з різних країн.

Почнемо з того, що вперше в Україну приїде Цюрихський камерний оркестр – колектив, який належить до топ-5 найкращих камерних оркестрів світу. У різний час з ним грали Джошуа Белл, Хіларі Хан, Джеймс Голуей, Міша Майський та інші музиканти. У 2017 році оркестр був нагороджений Echo Klasik одразу за два CD в категорії Klasik ohne Grenzen (“Класика без кордонів”). В Одесі вони зіграють три концерти.

Так, 6 червня в Одеському театрі опери та балету з оркестром будуть виступати Даніель Хоуп (скрипка) та Олексій Ботвінов (фортепіано).

Також у концерті візьме участь директор фестивалю, народний артист України, піаніст Олексій Ботвінов. На гастрольній мапі одесита – близько 50 країн світу (зокрема, музичне керівництво виставою у театрі La Scala). Також на його рахунку рекорд – понад 300 виконань “Гольдберг-варіацій” Баха, одного з найскладніших творів композитора. Зараз музикант щосили готується до концертів.