Атака дронами по Одесі: росіяни скеровують БпЛА між житловими будинками

Останнім часом ЗС РФ у межах нової стратегії запускає дрони між житловими будинками, що ускладнює завдання силам протиповітряної оборони (ППО).

Про це повідомила Наталія Гуменюк, керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь», під час телемарафону «Єдині новини», передав кореспондент «Інформеру».

«Останнім часом саме таку тактику, коли дрони маневрують у районі житлової забудови, ворог обирає, тероризуючи мирне населення. Ця тактика також спрямована на ускладнення роботи Сил ППО України, тому що збиття в такий спосіб дуже важко проводити, коли навколо – багатоповерхівки з людьми», – зазначила Гуменюк.

Вона нагадала, що минулої ночі атака з боку ворожих дронів стала найсильнішою по Одещині, де противник намагався завдати максимального ушкодження певному району.

Протягом 1,5 годин ворожі дрони атакували Одещину з акваторії Чорного моря, намагаючись проложити маршрути через житлові та промислові райони. Вони виконували багато маневрів у житлових кварталах, зазначила керівниця пресцентру.

За її словами, подібну тактику противник також застосовував на сході України, де дрони були використані в областях з щільною житловою забудовою під час нічних атак.