Атака РФ по Одесі у ніч на 17 січня: на місці побував кореспондент

У ніч на 17 січня російські військові атакували Одесу дронами після кількох днів “тиші”. Тривога пролунала о 01:22, а вже за двадцять хвилин було чутно вибухи. Невдовзі глава Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що зафіксовано пошкодження цивільної інфраструктури.

Вдень на місці прильоту побував кореспондент “Інформеру”, який побачив, як ліквідовують наслідки ворожої атаки.

Фото: “Інформер”

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк у коментарі представникам ЗМІ заявила, що Сили оборони збили ворожі дрони, проте у цивільній забудові впав БпЛА з пальним і вибухівкою, що призвело до руйнувань і постраждалих. Також вщент було знищено кілька авто.

Фото: “Інформер”

Росіяни скерували дрони цього разу досить низько, аби спробувати уникнути ППО, додала речниця.

Фото: “Інформер”

Уночі стало відомо, що поранень зазнали 62-річний чоловік та жінки 1995 і 1955 року народження. Інформації стосовно інших жертв не надходило.

Зранку та до вечора на місці події працював Оперативний штаб, рятувальники, комунальники та медики. Усі вони ліквідовували наслідки атаки та надавали допомогу постраждалим.

Фото: “Інформер”

Станом на 14:30 стало відомо, що всього внаслідок атаки постраждало 10 будинків і понад 120 квартир. У Приморському районі вночі з одного будинку довелося евакуювати 130 мешканців. Крім того, на місці події після падіння БпЛА сталося загоряння та були пошкоджені газорозподільчі мережі. Без опалення залишилося 58 будинків на п’яти вулицях.

Фото: “Інформер”

На позачерговій сесії міськради було погоджено, що на відновлення постраждалого будинку у Приморському районі виділять 5 млн грн.

Фото: “Інформер”