Атаки РФ по портовій інфраструктурі Одещини: частково знищено або пошкоджено 215 об’єктів

Внаслідок чергової атаки РФ по портах Одеської області постраждали два термінали в порту Південний, які спеціалізуються на перевалці агропродукції. Загалом, це вже 39-та атака росіян по об’єктах портової інфраструктури в регіоні, що призвела до часткового знищення або пошкодження 215 об’єктів.

Один зі зруйнованих терміналів належить відомій сінгапурській компанії, що працює в Україні з 2004 року і має у власності кілька заводів з перероблювання агропродукції.

Загальний обсяг інвестицій компанії в економіку України складає понад 300 млн доларів, а кількість створених робочих місць досягає майже 1000.

За даними місцевих органів влади, внаслідок обстрілів також пошкоджено 153 транспортних засоби та 8 цивільних суден, а кількість постраждалих серед цивільного населення склала 26 осіб.

Ці атаки відбуваються на фоні виходу Росії з зернової угоди, після чого було значно збільшено кількість ударів по українських портах. Мета таких дій — зупинити експорт української агропродукції на світові ринки, що є спробою підірвати продовольчу безпеку країни і світу.

Водночас Україна змогла експортувати через Український коридор понад 40 млн тонн вантажів. Цей показник значно перевищує обсяги експорту під час дії зернової ініціативи.

Джерело