Чого варто очікувати від призначення нового командування ЧФ РФ — Плетенчук

Зміна командування Чорноморського флоту Російської Федерації не призведе до істотних змін у його операційній діяльності. Про це заявив новий очільник пресцентру ОК “Південь” Дмитро Плетенчук в етері телемарафону «Єдині новини».

Як передав слова Плетенчука кореспондент “Інформеру”, новий тимчасовий виконувач обов’язків командувача ВМФ РФ Олександр Моїсеєв продовжує застосовувати тактичні прийоми свого попередника. Серед низ зосередження уваги на посиленні повітряної компоненти і використанні дронів та вертольотів для патрулювання прибережної зони.

Також речник ВМС України наголосив, що хоча тактика російського флоту отримала певне оновлення — вона не змінила загального стратегічного положення РФ у Чорному морі. Плетенчук підкреслив, що ворожі сили досі залишаються в оборонній позиції.

На питання про головні загрози в Чорному морі, він назвав носії крилатих ракет і морські платформи, які можуть їх запускати, зазначивши, що основна увага має бути зосереджена на них.

Зміна командувача Чорноморського флоту РФ не вносить радикальних змін у військові дії Росії в регіоні, підсумував Плетенчук.