Болгарські айтішники допомогли школярам та військовим Одещини та Миколаївщини

Одинадцять шкіл, бібліотек та центрів культури Одеської області та Миколаєва отримали допомогу в межах гуманітарного проєкту “Допомога дітям та найсміливішим в Україні”. Навесні болгарська компанія з українським корінням Netpeak Bulgariа ініціювала соціальний проєкт. Мета якого знайти та передати з Болгарії в Україну комп’ютерну техніку для навчання та роботи українським дітям та військовим.

За два місяці організатори проєкту спільно з іншими болгарськими компаніями зібрали понад 400 одиниць офісної техніки. Це були комп’ютери, монітори, телевізори, принтери, ноутбуки та інше. 

Болгарські IT-компанії передали комп’ютерну техніку школярам та військовим Одеської та Миколаївської областей 

Завдяки інформаційній підтримці Державної агенції Болгарії, яка опікується болгарами за кордоном, організатори отримали та опрацювали понад 90 заявок від українських культурних та освітніх закладів на отримання техніки для навчання та роботи.

У середині травня команда проєкту особисто відвідала 11 шкіл, бібліотек та центрів культури Одеської області та Миколаєва. До складу експедиції також долучилися болгарські журналісти, які пізніше презентують фільм, де буде висвітлена ця експедиція в українську Бессарабію.

«Наш проєкт створює нові важливі відносини між Болгарією та Україною та потрібні зв’язки для великої кількості болгар в Україні з Болгарією», – повідомив Геннадій Воробйов, засновник компанії Netpeak Bulgariа та головний ініціатор проєкту.

Зараз, по словах організаторів, проєкт продовжує свій розвиток. Команда шукає нові можливості для спільного вирішення проблем болгарської спільноти в Україні. 

Джерело