Одесити похилого віку пройшли курси користування смартфоном

В Одесі на базі Одеської національної наукової бібліотеки відбулися курси для студентів Університету третього віку на тему «Смартфон – дзвони, пиши, фотографуй». 8 тижнів одеські пенсіонери вчилися користуватися сучасним гаджетом та цифровими послугами.

Навчитися користуватися смартфоном – це, насамперед, розширити свої можливості для спілкування, коло інтересів, хобі та захоплень, отримати легкий доступ до будь-якої потрібної інформації, не виходячи з дому, зокрема доступ до порталів державних послуг, соціального захисту та підтримки.

За даними Національній стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні, у групі 60-70 років майже 85 відсотків людей не мають достатніх цифрових навичок. На базі Міністерства цифрової трансформації України створено мережу хабів, які надають інструктаж щодо використання засобів доступу. На сьогодні в мережу хабів входять понад 500 бібліотек, серед них – Одеська національна наукова бібліотека.

На початку курсу всі учасники тренінгу були дуже не впевнені в своїх знаннях, а деякі й зовсім не мали поняття, що таке смартфон та як ним користуватися. Але крок за кроком, починаючи з того, як увімкнути/вимкнути телефон, за що відповідають кнопки та іконки, учасники набували навичок користування смартфоном.

Вони навчалися встановлювати/видаляти додатки, налаштовувати мобільний інтернет, безкоштовно спілкуватися з рідними у найпопулярніших месенджерах, робити відео дзвінки, слухати музику та захищати свій телефон від вірусів.

Джерело