Браконьєри на Дунаї вбили червонокнижну білугу

Неподалік міста Вилкове на Дунаї прикордонники затримали двох рибаків на човні з двохметровою білугою, яка занесена до Червоної книги і знаходиться на межі повного знищення. Повідомляється, що вага риби 110 кг. В неї також було 14 кг чорної ікри. Браконьєри встигли забити рибу, тому врятувати її не вдалося.

За ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» прикордонники направили повідомлення до поліції. Білугу, браконьєрський човен та знаряддя лову вилучили до рішення суду.

«За даним фактом дізнавачі територіального відділення поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, за якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди.

Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. Санкція статті передбачає покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 51000 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років», – розповів начальник відділення поліції № 1 Ізмаїльського районного відділу поліції Вадим Левицький.

Джерело