Члены одесского ДемАльянса призывают бойкотировать назначение нового главы Одесского управления НАБУ

Заявление с соответствующим призывом было размещено на официальной странице партии в сети Фейсбук.

Заява Одеського обласного осередку партії ДемАльянс щодо неприпустимості призначення Дмитра Руденка керівником Одеського управління НАБУ

Нещодавно пройшов конкурс на призначення керівника Одеського управління НАБУ, переможцем якого cтав добре відомий активістам та правозахисникам міліціонер Дмитро Руденко.

Політична партія ДемАльянс закликає Дмитра Руденка відмовитися від участі у конкурсі, а також звільнитися з посади у поліції. Адже ми вважаємо неприпустимим перебування у правоохоронних органах людини, що була причетною до фабрикування справ щодо правозахисників за часів Януковича.

Саме з паном Руденком тісно пов’зують так звану “порнографічну” справу відомого правозахисника Дмитра Гройсмана, якого фактично було доведено до смерті внаслідок міліцейського переслідування та сфабрикованих звинувачень. Нагадаємо, що суд врешті-решт повністю виправдав Дмитра Гройсмана, але Дмитро не дожив тижня до оголошення вироку.

Ймовірне призначення пана Руденка на таку високу й відповідальну посаду сколихнуло громадськість по всій країні. Наслідком цього стало позачергове засідання Ради громадського контролю НАБУ, членом якої також є один з членів Правління ДемАльянсу Артем Романюков. Засідання Ради транслювалося у прямому ефірі (goo.gl/wENQKF ), на нього було запрошено відому правозахисницю Євгенію Закревську, добре обізнану у справі Гройсмана, а також самого Дмитра Руденка.

За результатами засідання Рада прийняла одноголосне рішення — НЕ рекомендувати пана Руденка до призначення на посаду керівника Одеського управління НАБУ.

ДемАльянс вітає таке рішення та буде пильно слідкувати за виконанням цієї рекомендації.

ДемАльянс -Одеса закликає українську владу принити імітувати конкурси на державні посади з заздалегідь відомим громадськості результатом, та невідкладно і системно фахово доопрацювати відповідні законодавчі та підзаконні акти.
Особливо ця вимога стосується триетапної конкурсної процедури , та поточного механізму оцінки ситуативних задач, який дозволяє “обнулити”результати двох інших об`єктивних етапів конкурсу ( тестування, співбесіда) і в ручному режимі визначати зручного переможця.

В разі недотримання вимог щодо конкурсу на посаду Голови Одеського територіального відділення НАБУ та подальшої профанації ідеї чесних відкритих конкурсів на державні посади ДемАльянс залишає за собою право діяти в публічному полі у визначений законами України та Конституцією спосіб.