Чому в Одесі сталася затримка виплат за знищені та пошкоджені квартири внаслідок війни

В Одеській міській раді оголосили про затримку з виплатами компенсацій за знищені та пошкоджені квартири внаслідок атак РФ. Причиною назвали відсутність коштів на рахунку Міністерства інфраструктури.

Інформацію про це передав кореспондент “Інформеру” з засідання виконавчого комітету Одеської міської ради.

На засіданні було розглянуто 10 проєктів щодо надання компенсацій за знищене майно, із яких три отримали позитивне рішення.

Основною причиною відмов у наданні компенсацій залишається невірне подання заяви у випадку пошкодження, а не знищення майна. Однак також існує проблема з затримкою виплат.

За словами директорки комунального підприємства “БТІ” Надії Швець, держава нині не виділила необхідні кошти на ці виплати.

Зокрема, заявки на компенсацію для п’яти квартир на Добровольського, 134, і ще на інші квартири залишилися без фінансування через відсутність коштів на бюджетних рахунках.

Перший заступник міського голови Олександр Філатов додав, що також не отримали допомогу 15 власників, які з середини квітня подали заяви на відшкодування пошкодженого майна.

У зв’язку з цим міський голова Геннадій Труханов наказав оформити листи до обласної та районної військових адміністрацій з поясненням затримки коштів.