Росіяни стали частково виводити судна з Криму, але в межах Чорного моря — ОК “Південь”

Корабель “Циклон”, знищений силами оборони, не встиг здійснити жодного пуску, але його цінність залишається високою. Інформацію про це з телемарафону передав кореспондент “Інформеру”.

За словами начальника центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня України Дмитра Плетенчука, навіть після знищення такого активу, його можливість відновлення залишається великою. Російські військові зможуть довести його до робочого стану у потрібний момент.

Плетенчук також наголосив на тому, що у Чорному морі залишаються інші носії, які базуються в Новоросійську. Зокрема, один з підводних човнів, який не є ракетоносієм, вийшов у Чорне море. У загальному, у Чорному морі залишається до 10 ракетоносіїв, що базуються в Новоросійську.

Наголосивши на виведенні російських суден з Криму, Плетенчук зазначив, що цей процес можна охарактеризувати як “вихід” з півострова.

Він зауважив, що Росія не зможе повністю вивести всі кораблі з Криму через обмеженість місць у Новоросійську та політичні обставини, але це вже буде своєрідною капітуляцією.