Голова Одеської ОВА розповів про енергетичні потужності регіону

Одеська область має достатньо генераторів, щоб забезпечити електроенергією соціально важливі об’єкти у разі чергових ворожих атак на енергетичну інфраструктуру регіону. Про це під час пресбрифінгу повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

За його словами, попри складність ситуації та значні пошкодження, фахівці змогли впоратися з викликом і повернути світло в домівки людей.

— Сьогодні заклади, які найбільше потребують цього, забезпечені усім і протягом певного часу можуть автономно працювати. Зокрема, це медичні установи та дитячі заклади, — сказав Кіпер.

Очільник ОВА додав щодо важливості покращення мобільного зв’язку в регіоні. За його словами, оператори зв’язку мають вжити заходів для збільшення потужності веж та оснащення їх додатковими генераторами.

— Протягом останнього тижня було дуже багато зустрічей з операторами звʼязку. Розв’язували питання, щоб вони могли оперативно надавати сигнал без збоїв. Сьогодні це важливо, щоб була комунікація. Особливо під час повітряної тривоги, — наголосив Олег Кіпер.

Джерело