Громади Одещини отримали 25 нових шкільних автобусів

25  шкільних автобусів передали у власність громадам Одещини. На цю подію з нетерпінням чекають діти, які потребують підвозу до закладів освіти. Відповідне рішення було ухвалено на позачерговій сесії Одеської обласної ради VIII скликання, – інформує Тезіс.

«Автобуси придбали  у минулому році за кошти державного бюджету на умовах співфінансування. Їх було передано на місця  для перебування на відповідальному збереженні, а відсьогодні даний автотранспорт можна буде зареєструвати та використовувати за призначенням!»,- повідомив на своїй сторінці в ФБ директор департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр Лончак. 

Картинки по запросу "шкільний автобус Одещина"

За словами чиновника у зв’язку з реформуванням та оптимізацією мережі, планується придбання новеньких «Еталонів» і цьогоріч. Ще у січні було звернено увагу керівників органів управління освітою, що у 2021 році централізована закупівля шкільних автобусів буде здійснюватися лише для тих об’єднаних територіальних громад, де існує реальна потреба підвозу та виконані необхідні умови придбання. 

Клопотання від громад, які потребують оновлення шкільного автопарку та організації підвезення здобувачів освіти наразі прийняті. Процедура організації закупівлі продовжується.