Колишнього мешканця Одеси заочно судитимуть за пособництво агресору

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Одеси за фактом пособництва державі-агресору. Після початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну обвинувачений навчав добровольців, військовослужбовців та спецпризначенців росгвардії бойовим навичкам, методам рішення бойових завдань, прийомам надання першої меддопомоги, евакуації поранених бійців з поля бою.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Громадянин України у 2019 році переїхав до рф. Маючи військову освіту, він увійшов до особового складу російського університету спецназу, де займав посади інструктора та керівника медичного напрямку. Це найбільший в рф військовий центр підготовки спецпідрозділів з питань професійної, тактико-спеціальної направленості під патронатом керівника Чеченської республіки.

На особистій сторінці у соцмережі та на відеохостингу «YouTube» чоловік поширював пости і відеоролики на тему тактичної медичної підготовки для збройних формувань рф із написом: «Своих не бросаем».

Крім того, він відкрив розрахунковий рахунок для збору коштів на навчання, лікування, обмундирування та екіпірування військовослужбовців рф, що задіяні у бойових діях проти України. Також він розміщував публікації із закликами здійснити грошовий вклад у перемогу російських військових над ЗСУ.

Джерело