Турецька компанія веде переговори про відправку “плавучих електростанцій” до України

300 мегават, які можуть постачати три судна, забезпечать електроенергією до 1 млн будинків на повній потужності.

Турецька компанія Karpowership, яка є власником флоту енергосуден, веде переговори про відправку “плавучих електростанцій” в Україну. Про це пише ЦТС з посиланням на Nikkei Asia.

“Ми обговорюємо з Одеською областю та енергетичною компанією “Укренерго” розміщення трьох суден поблизу Одеси загальною потужністю 300 мегават”, – зазначила член правління Karpowership з комерційних операцій Зейнеп Харезі.

Вона додала, що коли буде досягнуто домовленостей щодо технічних і комерційних аспектів, “нам потрібно буде визначити параметри, пов’язані з безпекою, з точки зору як наших команд з експлуатації та технічного обслуговування, так і наших активів. Якщо ми зможемо забезпечити ці параметри, продовжимо роботу з проектом”.

Харезі припустила, що для угоди може знадобитися підтримка на рівні Організації Об’єднаних Націй, щоб реалізувати цй проект.

“Залежно від потреб і схвалень ми можемо зробити це протягом поточного року. Судна готові та введені в експлуатацію. Ми можемо розгорнути їх уже через три тижні”, – підкреслила вона.