Мешканку Одещини засудили через співпрацю з ЗС РФ

Жителька Чорноморська була засуджена до восьми років позбавлення волі за передачу російським спецслужбам інформації про розташування сил та засобів Збройних Сил України (ЗСУ).

У судовому процесі прокурори підтвердили, що протягом липня та серпня 2023 року жінка передавала співробітнику російської розвідки дані про розташування ЗСУ в Чорноморську та присутність військовослужбовців у деяких адміністративних будівлях області. Вона також слідкувала за рухом військових літаків.

Згідно з повідомленням, цю інформацію вона надавала ворогові через месенджер Telegram разом з відомостями на скріншотах з Google Maps. Жінка передала електронні координати принаймні дев’яти військових об’єктів.

Служба безпеки України (СБУ) додала, що серед інформації, переданої жінкою, були дані про укріплення Збройних Сил, фортифікаційні споруди та локації залізничного сполучення.

Жительку Чорноморська затримали у серпні 2023 року на етапі підготовки до наступної передачі отриманих розвідданих. Вона була визнана винною за частину 3 статті 114-2 Кримінального кодексу України. Під час судового засідання вона зізналася у своїй вині.

Джерело