ВАКС признав очільнику Одеської райради заставу в мільйон гривень

Керівнику Одеської районної ради та колишньому народному депутату Віталію Барвіненку, якого підозрюють у зловживанні владою, було застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 мільйон гривень.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) встановив для Віталія Барвіненка запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 002 268 гривень.

Крім того, на нього покладено ряд обов’язків: з’являтися на вимогу, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, не залишати Одеську область без дозволу, уникати контактів зі свідками, а також здавати на зберігання документи, що дозволяють виїзд за кордон. Ці заходи будуть діяти до 15 травня.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомляли, що екснардепу та голові однієї з районних рад 12 лютого було оголошено підозру у незаконному отриманні компенсації за оренду житла. Згідно з журналістом Олегом Новіковим, підозра стосувалася голови Одеської райради Віталія Барвіненка.

За даними слідства, посадовець, маючи власне житло у центрі Києва, отримав понад 613 тисяч гривень компенсації з держбюджету за орендування готельного номера в період з вересня 2016 року по серпень 2019 року. Чоловіку було повідомлено про підозру за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу.

Джерело