На Одещині оштрафували п’яного водія, який пропонував хабара поліцейському

Неправомірну вигоду у розмірі 300 доларів США запропонував житель Одещини заступнику начальника Березівського районного відділу поліції в обмін на те, що правоохоронці «закриють очі» на нетверезе водіння чоловіка та скоєння ним ДТП.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Мешканець села Михайло-Олександрівка, керуючи автомобілем «АЗЛК 2140» в стані алкогольного сп’яніння не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Про подію до поліції повідомили свідки.

Правоохоронці, прибувши на виклик, запропонували керманичу пройти огляд на стан сп’яніння, від чого останній категорично відмовився. Проте, розуміючи, що за такі дії його очікує адміністративна відповідальність, громадянин почав пропонувати правоохоронцям гроші, сподіваючись обійти вимоги закону та уникнути покарання. Поліцейські попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі, однак правопорушника це не зупинило. Тож на місце події викликали слідчо-оперативну групу Березівського районного відділу поліції, яка задокументувала протиправні дії порушника.

Суд визнав керманича винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень.

Також відносно чоловіка поліцейські склали адміністративні матеріали за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. За таке порушення порушнику загрожує ще один штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.