На Одещині викрили нарколабораторію

Зловмисники організували “нарколабораторію” та працювали на збут “товару” по всьому регіону, у тому числі у місця позбавлення волі. З підпільного цеху поліцейські вилучили вже готову наркотичну речовину на понад  два мільйони гривень та обладнання для її виготовлення. Правопорушникам загрожує до 10-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Виготовлення та зберігання так званих солей з метою збуту організували в одному із нежитлових приміщень двоє судимих братів віком 49 та 56 років із Роздільнянського району Одещини. У плани зловмисників входило виробництво 20 кілограмів наркотичного засобу вартістю 14 мільйонів гривень, які вони мали поставити оптовим покупцям шляхом так званих закладок, у тому числі до одеської виправної колонії. 

Також поліцейські встановили, що до злочинної діяльності чоловіки залучили 17-річного хлопця, який приходиться сином одному та племінником іншому, і 25-річного спільного знайомого, який перебуває під вартою у слідчому ізоляторі у статусі підозрюваного.

Протиправну діяльність припинили на стадії виробництва наркотичних засобів. Із “нарколабораторії” 7,5 кілограмів наркотичної речовини “a-PvP”, понад 120 літрів наркотичної речовини в формі вільної основи, близько 200 літрів хімічних речовин, обладнання , “чорнові” записи тощо. Наркотичні речовини та рідини скеровані на експертні дослідження.

Двоє старших чоловіків затримані та поміщені до ізолятора тимчасового утримання. Також в ході слідства вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру й іншим учасникам злочину.   Правоохоронці також перевірятимуть причетність фігурантів до скоєння аналогічних злочинів, скоєних на території Одеського регіону.

ГУ Національної поліції в Одеській області