На Одещині таксиста викрили на незаконному переправленні чоловіків через кордон

На Одещині правоохоронці затримали 30-річного чоловіка, якого підозрюють у незаконному організуванні переправлення молодих чоловіків призовного віку через кордон до придністровського регіону Молдови.

За інформацією поліції, таксист, що надавав послуги перевезення, дізнався від знайомої про бажання молодого чоловіка покинути Україну та допоміг йому у цьому. Згідно зі звинуваченням, він доставив його до прикордонної зони, надаючи вказівки, як обійти офіційні пункти пропуску. За успішний перетин кордону “клієнт” обіцяв заплатити десять тисяч доларів.

Фото: Південне регіональне управління Держприкордонслужби України

Таксиста затримали в момент, коли він привіз молодого чоловіка до прикордоння, повідомили в Державній прикордонній службі України (ДПСУ).

Правоохоронні органи наголошують, що такий злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також з конфіскацією майна. Наразі чоловік перебуває під вартою, суд встановив заставу у розмірі 484 тисяч гривень.

Джерело