Росіяни могли втратити останній носій крилатих ракет у Криму — Плетенчук

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук розповів щодо потенційної втрати Чорноморським флотом Росії останнього носія крилатих ракет.

Інформацію про це передав кореспондент “Інформеру” з телемарафону.

Плетенчук повідомив, що в ніч на 19 травня можливо було уражено судно “Циклон”, що перебувало в окупованому Криму. Внаслідок цього, ймовірно, втрачено весь екіпаж.

Він зауважив, що нині проводиться перевірка цієї інформації.

“Але, звісно, є така вірогідність, що Чорноморський флот в Криму втратив останній носій крилатих ракет”, – зазначив спікер Сил оборони Півдня.

Він також зазначив, що, за неофіційною інформацією, російські підводні човни, які залишилися в Криму, перебувають в бухті в напівзануреному стані. Це становить загрозу для екології регіону через можливий розлив пального.

Плетенчук наголосив на тому, що будь-яка втрата військових елементів, особливо носіїв крилатих ракет, суттєво підриває загальну боєготовність флоту.

Він додав, що єдині кораблі, які здійснюють виходи на зовнішній рейд з російських військових об’єктів в Криму, це мінні тральники та патрульні катери, такі як “Серна”. Вони виконують завдання з протидиверсійного захисту.