На приватизацію виставили контрольний пакет акцій заводу «Оріон» в Одесі

Аукціон запланували на 12 жовтня, стартова ціна — 7 млн 425 тис. грн. Про це повідомляє Фонд державного майна України.

Держава є власником понад 2,8 млн акцій заводу «Оріон», що становить контрольний пакет – 50% статутного капіталу + 1 акція. До складу товариства входять 52 об’єкти нерухомості — адміністративні будівлі й споруди виробництва.

Основний вид діяльності – оренда та управління власною чи орендованою нерухомістю. ПАТ має 75 договорів оренди строком до 31.12.2022 та один договір — до 30.04.2023. Водночас, за 2021 рік дохід становить 7,6 млн грн, при цьому збиток ПАТ склав 10 млн грн.

Голова регіонального відділення ФДМУ по Одеській і Миколаївській областях Олександр Славський зазначив, що приватизація цього активу змінить життя цілого мікрорайону

Район колись був депресивним, а наразі тут будуються житлові комплекси та зʼявляється нове життя.  Хоча здебільшого державне майно настільки занедбане, що туди не можна прийти і відразу запустити виробництво чи будівництво. Та впевнений, що бізнес знайде вихід, — підкреслив Славський.

Довідка :
Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» створили у 1973 році. Завод спеціалізувався на випуску компресорів для побутової холодильної техніки і транспортних засобів, а також торгового холодильного обладнання. З 2004 року завод фактично не функціонує.
У жовтні 2021 року було приватизовано недобудовані корпуси заводу, в аукціоні взяло участь 6 учасників, а ціна виросла з 10 до 21 млн грн.

Джерело.