На території Одещини планується побудувати більше 50 фортифікаційних споруд

Частина з них – на кордоні із невизнаним Придністров’ям. 

За словами виконуючого обов’язки директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОВА Єгора Чикшеєва, облаштування фортифікаційних споруд є частиною триваючого будівництва військових об’єктів, розпочатого ще у 2022 році.

На території Одеської області запроектовано будівництво 54 об’єктів. Розміщення вказаних об’єктів та їх затвердження розглядається саме Генеральним штабом Збройних сил України… На сьогодні укладено 54 договори, на всі об’єкти виготовлено проєктно-кошторисну документацію та отримано позитивні експертні звіти, вже розпочато відповідні будівельні роботи, — зазначив Чикшеєв.

Він підкреслив, що з початку планувалось витратити на будівництво фортифікацій 2,9 млрд грн. Однак відповідно до проведеної експертизи вартість робіт зменшилась на 300 млн і складає 2,6 млрд грн.

У той же час керівниця Об’єднаного пресцентру ОСУВ “Одеса” Наталія Гуменюк зазначила, що реалізація проекту почалась після повномасштабного вторгнення окупаційної армії РФ в Україну.

Фортифікаційні споруди зводяться всюди, де є загрозливі ділянки на випадок імовірного просування ворога… Якщо говорити про Одеський регіон, це, звісно, і десантно-небезпечні ділянки з боку узбережжя. Тобто всі ділянки які позначені як такі сьогодні фортифікаційне укріплені. Там проведено комплекс заходів, який передбачає їхній захист, — пояснює Гуменюк.

Джерело