В Одесі керівництво ОВА звернулося до батьків підлітків щодо «приписного»

Молоді чоловіки, які народилися у 2007 році, мають з’явитися на призовних дільницях для приписки. Ця процедура обов’язкова для всіх допризивників.

“Згідно чинному законодавству, усі громадяни, які отримали повістку для приписки, мають прибути на призовні дільниці районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання особисто. Приписці підлягають усі допризивники, які мешкають на території району чи міста”, – йдеться у повідомленні.

У повістці вказано список документів, які юнаки повинні особисто подати на призовні дільниці. Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки підкреслює, що підлітки мають прибути на дільницю у визначений час.

За поясненнями Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, приписна кампанія необхідна для включення молодих чоловіків до військового обліку, визначення кількості майбутніх військовозобов’язаних, визначення того, скільки з них придатні до військової служби, а також для встановлення їх особистих характеристик, професійного напрямку та рівня освіти.

Довідка. Посвідчення про приписку до призовної дільниці видається громадянам, яких призначено до призовних дільниць і яких, згідно з результатами медичної комісії, визнано придатними до військової служби, тимчасово непридатними до військової служби або тими, хто потребує лікування.

Джерело