На війні загинув військовий з Одеської області

28 січня на фронті віддав своє життя 30-річний водій протитанкового взводу другого механізованого батальйону з Одеської області, Олександр Горобченко. Про це повідомив міський голова Ізмаїла, Андрій Абрамченко.

Олександр завершив навчання у школі та приїхав до Ізмаїла, де вступив до технікуму і вивчався на механіка. Свою освіту продовжив у Києві в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

“Своє кохання зустрів в Ізмаїлі — майбутня дружина вчилась на педагогиню. 2015 року народилась родина, потім — донька та трохи пізніше — син. Олександр весь свій час віддавав родині, професії та автівкам, працював на підприємстві водієм (розвозив продукти), не відмовляв друзям у допомозі, волонтерив, донатив”, — йдеться у повідомленні.

Фото: Андрій Абрамченко

Олександр долучився до Збройних Сил України 16 березня 2023 року. Після навчання він працював водієм у зоні бойових дій, евакуюючи поранених і загиблих бійців. Військовослужбовця відзначили нагородою Командувача військ оперативного командування “Південь”.

Героя загинув під час виконання службового завдання, евакуюючи поранених. Поховають водія протитанкового взводу на Алеї Слави на Новому цвинтарі в Ізмаїлі. Прощання відбудеться 29 січня о 12:00 на вулиці Коцюбинського, 122.