В Ізмаїлі відбувся тренінг з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки

Захід, який зібрав вчителів, психологів та соціальних робітників з різних учбових закладів, став осередком обговорень та навчання новітнім підходам у роботі з питань психічного здоров’я в освітньому середовищі. До участі долучились і представники цивільно-військового співробітництва Сил оборони півдня України.

Проєкт, який реалізується громадським об’єднанням “Жива-Я” у співпраці зі “Slovene Philanthropy”, має на меті розробку і впровадження моделі піклування про психічне здоров’я та психосоціальну допомогу дітям, постраждалим від війни та травматичного досвіду, пов’язаного з війною.

До участі долучилися і пані Матея Превольшек – Надзвичайний і Повноважний Посол Словенії в Україні, та ректор Ізмаїльського державного гуманітарного університету професор Ярослав Кічук. Вони висловили свою підтримку проєкту та важливості розвитку системи психічної підтримки дітей та їхніх батьків у важкий для країни час.

Важливим аспектом тренінгу є його потенційний вплив на військовослужбовців та членів їхніх сімей, зокрема на дітей військових, які подовгу не бачаться з рідними людьми, перебувають у стані стресу через загрози обстрілів та безпосередні переживання під час ракетних та дронових атак, мають недитячий досвід втрати близьких людей через бойові дії.
Спеціальні розділи тренінгу створені з урахуванням унікальних потреб та викликів, з якими стикаються українські сім’ї.

Всеукраїнський тренінг з психічного здоров’я та психосоціальної допомоги став важливим кроком у розбудові середовища підтримки для фахівців, батьків та дітей у Ізмаїльському районі Одещини та країни вцілому.
Проєкт реалізується за фінансової підтримки Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії, розширюючи можливості для створення здорового та високоякісного середовища для розвитку кожного учасника.

Сили оборони півдня України