На ювілейному Одеському кінофестивалі покажуть фільм про анексію Криму

У 2019 році Одеському міжнародному кінофестивалю виповнюється десять років – ювілейний захід буде проходити в Одесі з 12 до 20 липня.

Цього року фестиваль запрошує не тільки в кіно, але й на концерти,- передає Радіо Свобода.  Крім вже традиційного симфонічного оркестру під чорно-біле кіно, в Одесі свої композиції зіграють музиканти театралізованого британського кабаре, а засновник «ГогольFest» представить свій перформанс на величезних Потьомкінських сходах. Всі фільми на фестивалі покажуть в Україні вперше, але для одного з них це буде світова прем’єра.

Світовою прем’єрою Одеського міжнародного кінофестивалю стане повнометражна українсько-польська стрічка «Черкаси» – фільм розповідає про долю двох моряків, які під час анексії Криму несуть службу на кораблі протимінної оборони «Черкаси» (U 311). Зйомки фільму розпочалися у квітні 2017 року.

Протягом трьох тижнів у березні 2014 року оборону на озері Донузлав тримали 48 моряків «Черкас» із екіпажу загальною чисельністю 65 осіб. Корабель Україні ще не повернули.

Консультантом під час зйомок фільму був командир «Черкас» Юрій Федаш. Нині він – офіцер командування ВМС Збройних сил України, капітан 2-го рангу.