Наступного року Одеський міжнародний кінофестиваль проведуть у Києві

У 2024 році 15-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться у Києві з 12 по 20 липня. Організатори вже розпочали приймати фільми на участь у конкурсних програмах. Про це повідомили у пресслужбі ОМКФ.

“Минулий ОМКФ гостинно приймали Чернівці. Наступного року ми привеземо Одеський міжнародний кінофестиваль у Київ, де очікуємо не менш теплий прийом від столичних кіноманів і поціновувачів якісних глядацьких артфільмів”, — зазначила генеральна директорка ОМКФ Анна Мачух.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити онлайн-форму на офіційному сайті кінофестивалю та подати всі необхідні матеріали до 14:59 (за київським часом) 1 травня 2024 року.

До участі у Міжнародній європейській конкурсній програмі допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні європейські фільми всіх жанрів, виробництво яких завершили у 2023 або 2024 рр.

До Національної конкурсної програми допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні українські фільми всіх жанрів, виробництво яких завершили у 2023 або 2024 рр.

Фільми, подані для участі в конкурсних програмах, також можуть бути відібрані для участі в позаконкурсних програмах кінофестивалю.

Одеський міжнародний кінофестиваль — один із найбільших глядацьких кінофестивалів у Східній Європі, головний фестиваль національного кіно. Саме на ОМКФ відбуваються прем’єри найбільш очікуваних національних фільмів, а також дебютують молоді таланти.

Джерело