Незабаром в Одесі з’явиться офіс Міжнародного комітету порятунку

Відбулася робоча зустріч заступниці міського голови-директорки Департаменту фінансів Одеської міськради Світлани Бедреги з представниками місії Міжнародного комітету порятунку на чолі з директором місії в Україні Марисею Запаснік.

Міжнародний комітет порятунку надає гуманітарну допомогу населенню в кризових ситуаціях, включаючи збройні конфлікти та стихійні лиха.

В Україні Міжнародний комітет порятунку працює над тим, щоб забезпечити виживання людей, які постраждали від надзвичайної ситуації, а також створити можливості для забезпечення їх безпеки, гідності та розширити можливості.

Фінансова допомога для українських біженців від International Rescue  Committee | NASHAPolsha

Як інформує сайт мерії Одеси, Комітет працює над наданням гуманітарної допомоги шляхом розповсюдження готівки та непродовольчих товарів, підтримки системи охорони здоров’я та розширення доступу до неї, а також надання послуг із захисту швидкого реагування.

В Україні комітет працює як з партнерами, так і безпосередньо з постраждалими від конфлікту особами у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Під час зустрічі були обговорені можливі спільні проєкти в Одесі за двома напрямками:
• надання фінансової підтримки внутрішньо переміщеним особам, особам з інвалідністю 1 та 2 груп, багатодітним сім’ям та сім’ям, у яких виховуються діти з інвалідністю;
• підтримка системи охорони здоров’я.

Найближчим часом Міжнародний комітет порятунку відкриє свій офіс в Одесі та розпочне практичну реалізацію зазначених проектів за підтримки Одеської міської ради.

Джерело.