Нічна атака на південні регіони зосередилась на Миколаївщині та Одещині

Ворог продовжив удари по об’єктах енергетики. Перед атакою дронами з літака тактичної авіації, з акваторії Чорного моря, намагаючись зашкодити роботі ППО, російські терористи випустили по Одещині протирадіолокаційну ракету Х-31П. Ракета втратила бойову спроможність в повітрі. Інформації про руйнування та постраждалих не надходила.

Далі ворог атакував кількома хвилями дронів типу “Shahed-131/136” з акваторії Чорного моря. По 4 ударних БпЛА було збито на Одещині та Миколаївщині. Однак уникнути влучань не вдалось. В Миколаївській області ворог поцілив по енергетичному об’єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці. Люди не постраждали.

Ворожі дрони традиційно баражували серед житлових кварталів населених пунктів. Внаслідок падіння збитого “шахеду” в приватному секторі Миколаєва сталося руйнування двоповерхового житлового будинку, там також була пожежа, яку ліквідували фахівці ДСНС. Вибуховою хвилею побито кілька навколишніх будинків. За попередніми даними 11 людей отримали поранення, 2 госпіталізовано, іншим надано допомогу на місці.

На Одещині уламки збитого дрона пошкодили енергетичний об’єкт та спричинили на ньому пожежу, через що було знеструмлено частину обласного центру та прилеглих населених пунктів. Пожежу ліквідовано. Люди не постраждали. Відновлювальні та ремонтні роботи тривають.

Сили оборони півдня України