Облиття фарбою пам’ятника Пушкіну назвали провокацією

Волонтерка Катерина Ножевнікова, одиночний мітинг якої переріс в акції протесту, що продовжуються в Одесі під будівлею міської ради вже понад два місяці, заявила про можливе їхнє припинення через перформанс з облиттям фарбою пам’ятника Олександру Пушкіну. 

Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook, назвавши автора перформансу — художника Ярослава Войцеховського провокатором.

“Той, хто це зробив провокатор і просто перекреслив все, що ми там три місяці робили. Ви навмисно це зробили, щоб дискредитувати нас чи ви просто дурні не знаю, але це просто вандалізм. Переносити пам’ятники до музеїв це питання містян. Яке досі дискутується. Але  ось такий вандалізм це просто днище. Навіщо ви це зробили??  І Чому ніхто не зупинив це? Вибачте, але такі історії не про мене і про тих, хто вийшов захищати, а не руйнувати.

Але своїми діями ви поставили під загрозу нашу ідею та наші дії. І особисто мене.  Сталося те, чого я боялася всі ці місяці. Що щось зробить щось таке, що потягне за собою інші події. Я боялась провокацій зі сторони влади, але біда прийшла з іншої сторони. Просто сором. Я буду думати тепер чи  виходити туди надалі. Бо завтра хтось вирішить принести шини чи підпалити Гармату яка стоїть поруч”, – обурилася волонтерка. 

Одесити продовжували щосуботи збиратися під будівлею Одеської міської ради на акції протесту проти закупівель, які вважають недоцільними під час війни. Зазначимо, що 18 листопада була вже 12 субота поспіль.

Джерело