Одещині та Миколаївщині нардепи з ВР порадили перейменувати міста

Депутати Верховної Ради України відмовилися від пропозиції залишити старі назви Южному та Южноукраїнську. Про це повідомив кореспондент “Інформеру” з трансляції засідання Комітету з питань організації державної влади.

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відхилив пропозицію підкомітету з питань деколонізації щодо скасування перейменування міст Южне та Южноукраїнськ в Одеській та Миколаївській областях.

Голова підкомітету з питань деколонізації Роман Лозинський повідомив, що раніше комітет рекомендував перейменувати міста Южне та Южноукраїнськ Утім після звернень органів місцевого самоврядування цих населених пунктів підкомітет запропонував скасувати це рішення.

Також місто Первомайськ у Миколаївській області згідно з чинним законодавством підлягає перейменуванню, але досі не отримало нову назву.

У червні минулого року Національна комісія зі стандартів державної мови оголосила перелік назв міст, які потребують змін, серед яких і Первомайськ.