Загроза для Півдня: РФ залучає до патрулювання Чорного моря підводні човни

Після ураження українськими Силами оборони декількох десятків російських кораблів, РФ почала залучати до патрулювання Чорного моря підводні човни.

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня, Дмитро Плетенчук, повідомив про це під час телемарафону «Єдині новини», передав кореспондент «Інформеру»

У Чорному морі тепер вони виконують завдання підводними човнами. У них уже сформувалася практика, коли зранку ці підводні човни змінюють один одного. В Азово-Чорноморському регіоні у них чотири підводних човни, з яких три – є носіями крилатих ракет. Два підводні човни періодично виходять в море”, – розповів він.

Плетенчук також зазначив, що росіяни вирішили, що в Азовському морі безпечніше, і зараз намагаються організувати там навчальний процес для своїх кораблів.

Зокрема, наразі у Азовському морі перебуває три великі десантні кораблі РФ і ще три малі ракетні кораблі проєкту “Буян-М”. Ці кораблі здійснили перехід із пункту базування у Новоросійську.

З метою захисту своїх кораблів у Азовському морі від українських дронів, росіяни будують споруди у вигляді барж і фонових загороджень.