Одесити обурюються відкриттю льодової арени

В Одесі в парку Шевченка відкрилася щорічна льодова арена. В оголошенні йдеться, що 45 хвилин з орендою ковзанів коштуватимуть 170 грн. Багато одеситів люблять тут відпочити і покататися на ковзанах. Однак під час війни та режиму гострої нестачі електроенергії – цей острівець розваг виглядає досить безглуздо.

Коли ввечері непроглядна темрява, одесити не мають можливості включити автономне опалення, приготувати їжу на електроплитах, але сам парк заманює до себе яскравими вогнями.

Одесити обурені таким “бенкетом під час чуми” і хочуть знати правду, яким чином приватний парк отримує безперебійне живлення, коли не всі лікарні Одеси та області можуть собі це дозволити. До того ж створення та підтримка льоду потребує значних витрат електроенергії, особливо за плюсової температури.

У самому льодовому парку стверджують, що у них встановлено потужний дизельний генератор, від якого вони отримують електрику під час блекауту. Також варто відзначити близькість нової підстанції “Маразлієвська”, яка забезпечує електрикою стадіон “Чорноморець”.

Джерело