Одну з вулиць Ізмаїла можуть перейменувати на честь загиблого героя-морпіха

В Ізмаїлі пропонують вулицю Ломоносова перейменувати на честь 37-річниого мешканця міста, матроса, морського піхотинця Сергій Левченко, який загинув 5 жовтня внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу села Білогірка Бериславського району Херсонської області. З такою ініціативою до містян звернулася дружина полеглого військового Христина Левченко, передає інформаційна агенція  «Юг.Today».

Нагадаємо, що 27 виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради  оприлюднив другий блок із 35 об’єктів топоніміки, що підлягають перейменуванню. На громадське обговорення запропоновано по два варіанти нових назв для 23 вулиць та 12 провулків. Зокрема, для вулиці Ломоносова підготували дві варіації перейменування  на честь Марії Примаченко чи Олени Пчілки. Також мешканці міста мають можливість запропонувати свій варіант назви. Саме тому Христина Левченко закликає земляків підтримати її ідею шляхом голосування, відправивши пропозицію щодо перейменування вулиці Ломоносова на честь полеглого Героя.

Як вже повідомляла ІА «Юг.Today», Сергій народився 23 лютого 1985 року в Ізмаїлі. Він закінчив міську школу №8, після чого продовжив навчання в професійно-технічному училищі №38, отримавши диплом газоелектрозварювальника. Близько чотирнадцяти років чоловік пропрацював за фахом на судноремонтному заводі в Ізмаїлі.

Сергій був доброю та чуйною людиною, люблячим чоловіком та батьком двох дітей – дванадцятирічної Катерини та дев’ятирічного В’ячеслава.

Дружина загиблого бійця у розмові з нами пригадала: коли у новинах лише говорилося про можливу повномасштабну війну, її чоловік завжди казав, що, якщо це дійсно так і буде, він обов’язково піде захищати свою родину та країну. Сергій так і зробив, хоча не мав військового досвіду. Він зібрався і вже 25 лютого добровільно пішов до військкомату, звідки його направили на службу до однієї з частин Одеської області.

Востаннє Христина бачила свого чоловіка живим ще 30 серпня. Остання розмова по телефону відбулася 30 вересня, коли Сергій вже знаходився у епіцентрі бойових дій на Херсонщині. Відтоді голосу коханого чоловіка жінка вже більше не почула… Через декілька днів від військового командування постукала у двері сім’ї трагічна звістка про його загибель. 20 жовтня полеглого Героя поховали у рідному Ізмаїлі.

Як запевняє Христина, її чоловік виріс і жив донедавна на вулиці Ломоносова. Зараз там мешкає його мама, у якої Сергій був єдиним сином, а надалі там житимуть його діти зі своїми родинами.

Прошу Вас підтримати мене в цьому та пройти голосування тут . Там, де вказано вулиця Ломоносова та варіанти перейменування, потрібно обрати розділ  «інше» та написати «Левченко Сергій». У кого не відкриється посилання, пишіть у особисті повідомлення. Я надішлю вам це посилання окремо», – звернулася до містян Христина Левченко.