Одеська канатна дорога спробує відвести землю під готель

Після того як кілька разів питання про відведення землі знімали з порядку денного сесій Одеської міської ради, ТОВ «Пасажирська канатна дорога» знову спробує відвести ділянку на Французькому бульварі, 17-а. Як повідомляє Центр публічних розслідувань, проєкт рішення затвердила земельна комісія.

Пропонується передати в оренду ділянку площею 16,38 соток на 20 років для ТОВ «Пасажирська канатна дорога». Цільове призначення – експлуатація та обслуговування готельного комплексу.

Нагадаємо, що під час інспекції узбережжя керівник фірми Юрій Резніков погрожував відкрити по людях вогонь з автомата, а також одна з пов’язаних з ним фірм – «Юг-Укрбуд» – проводила реконструкцію в дитячому таборі «Вікторія». Директором «Юг-Укрбуд» є Світлана Донченко. Вона ж – співвласниця ТОВ «Пасажирська канатна дорога», якою керує бізнесмен Юрій Резніков.

Нагадаємо, в ході чергового візиту активістів на пляж 20 червня минулого року орендар вийшов до візитерів з вогнепальною зброєю, вистрілив в повітря і, за словами активістів, погрожував їм розправою, однак зброя у нього вдалося відібрати. Магазин від автомата викинули в море.

А вже в листопаді того ж року на сесії ТОВ «Пасажирська канатна дорога» з третьої спроби отримала 16,38 соток в оренду за адресою: Французький бульвар, 17-А, – для експлуатації та обслуговування готельного комплексу. Йдеться про оренду на 25 років.