Одеська “Корпорація монстрів” відзначає десятиріччя та продовжує роботу

У 2024 році благодійний фонд «Корпорація монстрів» святкує своє десятиріччя. Історія організації почалася у 2014 році з простого посту в Facebook, де повідомлялося про прибуття до Одеси 500 дітей, евакуйованих з Луганської області, яким терміново потрібна допомога. Цей заклик став відправною точкою для багаторічної діяльності, яка охоплює безліч напрямків і надає допомогу тисячам простих людей, а також – захисникам України.

Про це розповідає Катерина Ножевнікова, організаторка «Монстрів».

Спочатку “Корпорація монстрів” діяла як волонтерська ініціатива. Офіційно організація була зареєстрована в 2017 році, але волонтерська робота почалася набагато раніше. Волонтери надавали допомогу дітям, вимушеним переселенцям, літнім людям, підтримували дитячі будинки, організовували добрі обіди для пенсіонерів і допомагали опіковим відділенням лікарень.

Одесса: «Корпорация монстров» снимает трогательный социальный ролик

Протягом цих років “Корпорація монстрів” проводила різноманітні заходи: концерти, вистави, літературні читання, благодійні кінопокази. Під час пандемії COVID-19 організація постачала лікарням кисневі станції, концентратори та апарати ШВЛ.

З початком великої війни діяльність “Монстрів” розширилася на підтримку фронту, включаючи доставку мінометів, кулеметів, дронів, екскаваторів, автівок та іншого обладнання.

Організація вже давно вийшла за межі одного регіону, і нещодавно досягла рубежу у мільярд гривень наданої допомоги. Ці досягнення стали можливими завдяки підтримці численних донорів та волонтерів, які віддано працювали всі ці роки.

За словами Катерини Ножевнікової, останні чотири роки були особливо важкими з точки зору фізичних та моральних навантажень, але команда продовжує працювати, незважаючи на всі труднощі. Сьогодні організація просить підтримки, щоб мати змогу продовжувати свою діяльність. Адміністративні витрати фонду мінімальні, і кожна гривня допомагає продовжувати рятувати життя і надавати допомогу тим, хто її потребує.

карта Приват 5169 3305 1745 1883

Для переказів с інших банків обов’язково ввести реквізити
: БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «КОРПОРАЦІЯ МОНСТРІВ» код 41569293, IBAN UA313052990000026006014912998 , в АТ КБ “ПРИВАТБАНК” МФО 305299

Джерело