ЗС РФ за минулу добу використала крилату ракету «Калібр», випущену з Чорного моря

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук повідомив, що минулої доби російська армія використала крилату ракету «Калібр». Про це він сказав під час ефіру загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передав кореспондент «Інформеру»

«Вони застосовували «Калібр». За наявною інформацією, це була одна ракета з чотирьох наявних на борту. Ми завжди вважаємо, що вони заряджені, якщо він вийшов в море, тому вірогідніше за все ще три ракети в нього залишаються на борту. Це підводний човен проєкту «Варшавянка» 636», – зазначив Плетенчук.

Він також підкреслив, що ворог використовує тактику присутності в Чорному морі завдяки підводним човнам, незалежно від того, чи є вони носіями крилатих ракет.

Водночас надводні кораблі в Чорне море не вводяться, але знаходяться в Азовському морі.

«Там зараз досить велика кількість кораблів. Вісім в морі, серед них три носії крилатих ракет і три великі десантні кораблі. Ймовірніше за все, вони там перебувають з метою проведення навчальної діяльності, тому що вони так само не можуть не проводити навчання свого особового складу, підготовку», – додав речник ВМС ЗСУ.