Одеська ТЕЦ незаконно отримала понад 50 мільйонів гривень з держбюджету

Кошти були перераховані Одеській ТЕЦ ще у 2014 році та витрачалися на погашення заборгованості за покупну теплову енергію замість кредиторської заборгованості за спожитий природний газ, як це передбачено умовами та порядком використання субвенції з держбюджету. Про це повідомили у пресслужбі Південного офісу Держаудитслужби.

Висновки одеських аудиторів про нецільове використання субвенції з держбюджету на понад 51 млн грн підтримали у Верховному Суді, який задовольнив касаційну скаргу Південного офісу Держаудитслужби щодо підприємства.

Нецільове використання коштів було виявлено під час ревізії комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» Державною фінансовою інспекцією в Одеській області (згодом правонаступником став Південний офіс Держаудитслужби). Гроші використовувались для виплати заборгованості за отриману теплову енергію, а не для врегулювання заборгованості за спожитий природний газ, як це передбачено умовами та порядком використання субвенції з держбюджету.

Так, кошти з держбюджету були передбачені для Одеської ТЕЦ для погашення заборгованості за придбану теплову енергію, хоча це товариство не є отримувачем бюджетних коштів і не постачає теплову енергію безпосередньо населенню. Таким чином, завдяки експертам Південного офісу Держаудитслужби, понад 51 мільйон гривень субвенції, які були використані не за цільовим призначенням, було повернено до державного бюджету.

Джерело