Одеські художники роблять камуфляж для машин ЗСУ

Творчі люди Одеси працюють не лише на культурному фронті, але й напряму допомагають військовим. Команда скульпторів та художників (у звичайному житті) зараз робить професійний камуфляж для військових машин. Подробиці – від  Української Служби Інформації .

З початку повномасштабної війни митці Одеси теж не сиділи, склавши руки. Творчі люди об’єднались, щоб допомогти захисникам України. Організаторка Таїсія Капустарінська розповіла, що вони – команда митців. До війни вона та її чоловік були скульпторами, у команді – ще один скульптор і двоє людей, які займались живописом. Зараз вони разом фарбують машини для фронту, ЗСУ та терроборони.

Це вже понад 20-а машина, ще декілька були у 2014 році. Ми хочемо, щоби до нас звертались люди, яким це потрібно, щоб зробити це швидше, ліпше. Деякі волонтери вже нас знають, але ми бачимо, що дехто фарбує машини самостійно. На сторінках в соцмережах ми робимо збори на фарби, валики, матеріали, які постійно потрібно оновлювати. Якщо у когось є валики, малярний скотч, розчинники – чекаємо, приносьте, – поділилась Таїсія.

Робота з нанесення камуфляжу й справді важка, але у результаті – це те, що береже воїнам життя. Працюють митці завзято, не зважаючи на спеку в Одесі. Називають готові машини вони по-різному: і “бандеромобілями”, і “невидимками”.

Художник Дмитро розповів, що в команді він виконує всі процеси для камуфляжу машин.

Змішуємо кольори фарб, фарбуємо, шкуримо, обклеюємо. Це акрілова емаль, вона матова, її зазвичай беруть для фарбування сільськогосподарської техніки, наприклад. До речі, її перевіряли на приладах нічного бачення – і вона в них не світиться, коли у машини заглушений двигун, це також великий плюс, – підкреслює Дмитро.

Зазначимо, допомогти волонтерам можна фінансово, репостом чи написавши їм у приватні повідомлення.

Карта Приват: 5168742721425548 або PayPal [email protected] .