З портів Великої Одеси вивезли вже близько 400 тисяч тон зерна

За перші дев’ять днів роботи «зернового коридору» з портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшли 12 суден, які вивезли понад 370 тис. тонн зернових вантажів. Про це розповів в.о. голови АМПУ Олексій Востріков.

«Планомірно рухаємось до наміченого амбітного плану — перевалки трьох та більше мільйонів тонн продовольства на місяць через порти Великої Одеси.

Загалом за дев’ять днів роботи «зернового коридору» з українських портів вийшло 12 суден які вивезли більш ніж 370 тис. тонн агропродукції до 7 країн світу та одне судно зайшло до порту Чорноморськ під навантаження. Сподіваємось і надалі на ритмічну та ефективну роботу завдяки співпраці з нашими партнерами з ООН та Туреччини», — наголосив в.о. голови АМПУ Олексій Востріков.

Окрім того, ще два судна — балкери «Petrel S» і «Brave Commander» — вже готуються вирушити зі Стамбулу до портів Одеської області. Зараз вони очікують перевірки на проходження через морський гуманітарний коридор в рамках Чорноморської зернової ініціативи. У разі отримання дозволу вони відправляться до портів Чорноморськ та Південний.

Джерело.