Одеські стрілки-юніори проявили себе на чемпіонаті України

Одразу 8 медалей вибороли одеські стрілки на чемпіонаті України серед юніорів. Збірна Одеської області стала першою у командному заліку. Про це повідомляє відділення Національного олімпійського комітету в Одеській області.

Чемпіонат серед юніорів пройшов у Вінниці. Збірна Одеської області, набравши 1513 очок, стала першою в загально-командному заліку. Серед 8 медалей, які вибороли юні одеські стрелки – 5 золотих медалей та 3 срібні.

3 і більше медалей отримали: Валерія Островська (тренери – Ірина ВиноградоваКостянтин Дзюба) – 4 золоті, Іван Ткаленко(тренери – Ірина Виноградова Світлана Скачко), Крістіна Остапенко (тренери – Світлана СкачкоІрина Виноградова), Софія Михайлюк (тренери – Світлана СкачкоГанна Вєлєва) – по 3 (2-1-0). Крім того, Іван Ткаленко і Валерія Островська виконали норматив майстра спорту України міжнародного класу, але через низький ранг змагань звання не буде присвоєне. Для цього потрібно виконати норматив на чемпіонаті України.

15-річна Валерія Островська стала чемпіонкою України у стрільбі з пневматичної зброї, як в особистому турнірі так і в міксті з Іваном Ткаленком, а також завоювала дві найвищі нагороди в командному турнірі в обох видах стрільби.

У стрільбі з пневматичної гвинтівки одеські спортсмени завоювали 5 медалей (3-2-0). В особистому турнірі Валерія Островська виграла кваліфікацію 625,2, виконавши норматив МСУМК (623,5).

Другою на цьому етапі стала Софія Михайлюк, яка відстала лише на 0,1 очки. Втім, у фінальній вісімці Софія вибула майже відразу, посівши у підсумку 7-е місце. А Валерія у фіналі обіграла іншу одеську стрілкіню Крістіну Остапенко– 17:7.

Джерело.